E34Forum.nl

 #13124  door Jgpeggeman
 
Wanneer je een touring wilt verlagen, dan kun je de achteras stellen door de potmeter welke onder de auto zit....

Maar als je nog verder wilt, dan loop je hier tegen een beperking aan. Wat moet er gebeuren als je de niveauregeling wilt uitschakelen, en de veerpoten wilt vervangen door bijvoorbeeld een schroefset of iets dergelijks?
 #13131  door Speedy
 
Hallo,

Potmeter onder de wagen? Heb je hier een foto van? in mijn beleving wordt het geheel aangstuurd door druk verschillen in de bollen en een mechanische klep welke de hoogte meet?
Zie onderstaande link: http://bmwfans.info/parts-catalog/E34-S ... att_parts/" onclick="window.open(this.href);return false;

Je kan de dempers met nivoregeling gewoon verwijderen. Echter moet je de bollen dan ook weg halen. Je kan dan verder de leidingen die er lopen vloeistof dicht maken.
Laatst gewijzigd door Speedy op 03 mar 2016, 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.
 #13133  door Jgpeggeman
 
Speedy schreef:....

Potmeter onder de wagen? ......

Er zit midden onder de auto een potmeter, welke met een stangetje is verbonden met de achteras. Deze zorgt er voor dat de hoogte van de auto gelijk blijft, en stuurt de veerbollen aan om de hoogte aan te passen.

De verbinding tussen de potmeter arm en het stangetje naar de achteras kun je verschuiven, waardoor het systeem de auto lager zet. Maar je kan op een gegeven moment niet lagen, omdat dan de bollen op zijn laagste stand staan
 #13134  door Speedy
 
Oke,

We hebben het over het zelfde alleen andere beleving bij de benaming van het bewuste onderdeel.
 #13149  door easy rider
 
Een pot meter is iets elektrisch, een regelbare weerstand, en de Touring heeft geen elektrische niveau regeling maar een hydraulische. Er zit dus een hydraulisch drukregelventiel op wat in te regelen is met het eerder aangegeven stangetje.

Als je achter nog lager wilt dan moet je gaan werken met verlagingsveren. Ook in combinatie met een niveau regeling werkt dat prima.