E34Forum.nl

 #24688  door JorritHallo
 
Hallo allen! Een tijdje terug heb ik deze post (viewtopic.php?f=22&t=2484" onclick="window.open(this.href);return false;) aangemaakt. De roestplekken zijn inmiddels allemaal gelast met nieuw metaal door een kennis. Lassen lijkt mij overigens leuk om het ooit het zelfs een te kunnen. Afijn, nu heb ik zelf wel de twee 'putdeksels' bij de voeten van de achterbank vervangen. Die zagen er niet al te best uit. Foto's onder voor algemene indruk :mrgreen:
1.jpg
We beginnen met het verwijderen van de restanten wat er nog zat. Wat mij opviel is dat de deksels zelf verrot waren, maar de randen van het chassis zelf eigenlijk nog vrij prima was. Afijn; insmeren met voorbehandelmiddel en daarna insmeren met tectyl.
2.jpg
3.jpg
Boven één van de deksels die eruit kwam, de ander was niets meer dan wat metaalsnippers bij elkaar gehouden door tectyl en wat leek op een halve pot teer.
4.jpg
Nieuwe deksels erin, afkitten & tectyleren. En nu drogen :mrgreen: Ook zijn de gelaste plekken getectyleerd en kan ie' er weer 'even' tegenaan.

PS: als iemand het OEM nr. wil weten van de deksel is dat: 41128200462 met een diameter van 144mm. Zelf heb ik ze besteld bij een Duitse website voor een tientje t' stuk. Het schijnt dat deze deksels standaard in (bijna) alle modellen worden gebruikt.

Groet, Jorrit
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.