E34Forum.nl

 #26491  door dannyro
 
Beste leden,
Ik zou in mijn 535i graag een nieuw stuur plaatsen. Nu stuit ik wel op een probleem.
De nr van de sleepring die er nu inzit is 32341160901 en de sleepring op het nieuwe stuur is 32341162111
De aansluit fishes zijn verschillend. Is het mogelijk van deze aan te passen?
Bijgevoegd 2 foto's van de sleepringen.

32341162111
Afbeelding

32341160901
Afbeelding
 #26492  door Coach
 
Dat gaat niet, volgens mij. Want het nieuwe stuur is een 2 fasen airbag, of zoiets. Ben daar ook wel eens mee bezig geweest, maar de aansturing van de airbag is anders. En de sleepring voor de claxon is ook niet hetzelfde.
 #26494  door epmans
 
Ik vermoed dat je auto is uitgerust met een stuur met zwart logo, je wilt over naar een stuur naar gekleurd logo.

Kan je niet de sleepring op het stuur overzetten? Je zal denk ik nog ergens tegen aan lopen, namelijk dat het stuur toch niet zo wil passen zoals het hoort. Die met gekleurd logo heeft een extra kunststof houden op de kolom.

In mijn e36 ben ik ooit andersom gegaan. Toen moest werd een stekker van de ene op andere sleepring gesoldeerd. Details kan ik niet meer noemen want het is al jaren terug en heb dat niet zelf gedaan.
 #26499  door P.K.
 
Heb even vergeleken met die van mij. Heb hetzelfde stuur gehad maar dan volledig van kunststof (Bj '93). Zit nu een stuur in van een E36 compact. Moesten wat stekkers voor worden aangepast maar het werkt nu wel. Heeft m'n broer toen gedaan. Kan bij serieuze interesse van de week wel ff stuur los halen om te kijken hoe het zit.

Welk stuur wil je plaatsen?
 #26500  door dannyro
 
P.K. schreef: 24 nov 2019, 18:02 Heb even vergeleken met die van mij. Heb hetzelfde stuur gehad maar dan volledig van kunststof (Bj '93). Zit nu een stuur in van een E36 compact. Moesten wat stekkers voor worden aangepast maar het werkt nu wel. Heeft m'n broer toen gedaan. Kan bij serieuze interesse van de week wel ff stuur los halen om te kijken hoe het zit.

Welk stuur wil je plaatsen?
Ik heb een houten stuur uit een E36 gekocht. En ik heb zo een stuur nu met zwart logo.
Jullie zijn al allemaal bedankt voor de reacties. Ik zal het eens eerst passen en zien wat en hoe het Juist in elkaar zit.
 #26558  door dannyro
 
Machiel schreef: 23 nov 2019, 22:49 Dat ziet er op het eerste oog anders uit dan bij mijn "projectje" van twee jaar geleden. Maar wellicht heb je wat aan de linkjes in mijn topic van toen:

https://e34forum.nl/forum/viewtopic.php ... tuurwielen
Hey Machiel,
Hartelijk dank voor je linkjes. Het stuur is geplaatst en alles werkt zoals het hoort.
Ik heb ook zo een nieuwe stuurbeugel, waar de pinkers, cc en ruitenwissers inpassen, moeten bestellen. Deze hoort bij de sleepring van het nieuwe stuur. Alles gevolgd volgens de DIY die je had gepost, en alles werkt.
Morgen afwerken en dan post ik een foto. Toch heel wat werk, en voorzichtig zijn met al de klipsen...
Toch nog eens bedankt.
 #26559  door Machiel
 
Dat is goed nieuws! Fijn dat je wat aan die linkjes had. Die, en de hulp van andere forumleden, hebben mij ook gered. En ik ben ook nog steeds erg blij met mijn nieuwe stuurtje!
 #26562  door Coach
 
Dat ziet er prachtig uit! Zo ziet het er bij mij uit
Afbeelding