E34Forum.nl

 #15589  door JerunK
 
Zoals jullie natuurlijk allemaal weten heeft een touring aan de voorzijde de dikste stabilisatorstang die gedurende de bouwperiode van de e34-reeks is toegepast en wel met een diameter van 25mm.
De twee montagerubbers onder de auto zijn bij mij helemaal gaar, uitgelubberd en gescheurd: vervangen dus!
Vandaag had ik contact met mijn uitlijnspecialist en hij wist mij te vertellen dat de rubbers in back-order staan. Dit beeld klopt ook wel bij het checken op een site als besteonderdelen.nl
De rubbers met binnenmaat 24mm zijn wel verkrijgbaar. Passen deze ook of is dat echt onbegonnen werk?
 #15590  door ivo
 
Dat kan je echt vergeten, heb 't eens geprobeerd maar ondanks dat het slechts 1mm verschil is in diameter krijg je dat niet voor elkaar.
Bij BMW al geprobeerd dan?

Waar ben je geweest om uit te lijnen dan?
 #15591  door JerunK
 
Dat klopt dus precies met wat men bij banden- en uitlijnspecialist ABC in Deventer ook wist te melden. Zou vooral met de stijfheid van het nieuwe rubber te maken hebben.
Bijgaand een plaatje van de bewuste rubbers. De dogbones aan de achterzijde zijn al wel vervangen en ik voel het verschil al. Fotootjes van de oude exemplaren is bijgevoegd en spreken ondanks de matige kwaliteit voor zich.
IMG_20160526_161725klein.jpg
IMG_20160526_161805klein.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
 #15605  door JerunK
 
Bedankt voor de tip, moet gaan lukken zo.
 #15714  door JerunK
 
Shoppen bij Strongflex was uiteindelijk niet nodig want de bewuste rubbers waren afgelopen maandag binnen en zijn gisteren gemonteerd. Uitlijning en wielbalans is nogmaals nagelopen en het resultaat is geweldig! Wat een rust in de auto, niet meer die wat waggelende, om de lengteas schommelende rijbeleving tijdens bochten, rotondes en putdeksels. Gewoon insturen en gaan! Door de nieuwe stuurstangen met kogels eindelijk ook een betere rechtuitstabiliteit, al trekt de auto nog een ietsje naar rechts, maar dat mag geen naam hebben.
Al met al echt een merkbare verbetering en gisteren met een grijns van oor tot oor gereden in mijn "satt auf der Straße" liggende bak. Over verslaving gesproken....