E34Forum.nl

Uw E34 uitgebreid voorstellen? Plaats hier je verslag.
 #2135  door Theo
 
Laat ik maar eens beginnen met wat foto's:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
 #2136  door Theo
 
Naar aanleiding van dit verkooptopic: viewtopic.php?f=32&t=306" onclick="window.open(this.href);return false; voel ik mij geroepen om een verhaaltje bij te houden over het wel en wee van de auto, wellicht leuk als leesvoer.

Ik heb de auto gisteren opgehaald nadat hij een jaar had stilgestaan in een prachtige loods hier twee dorpen verderop. Bij de eerste start wilde hij niet netjes vlak lopen en deden er een of meer klepstoters vervelend. Dat is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen, het jaartje stilstaan was de veroorzaker daarvan. Vlak voor de rit naar huis heb ik er een flesje hydraulische klepstoterreiniger ingegooid en ben er op het gemakkie de snelweg mee opgegaan. Na een kilometer of 3 pikte de onwillige cilinder weer keurig op en bij aankomst thuis waren de klepstoters keurig stil. Later op de dag nog een paar keer gestart en de V8 komt iedere keer tot leven met een heerlijke 'whooeeem' zoals alleen een M60 dat kan. Blok heeft ietsie meer gelopen dan 2 ton (aantoonbaar met een pakje APK rapporten) en dat merk je, hij loopt alsof hij de hele wereld aan kan.

Vandaag de auto maar eens wassen en naar de stuurbekrachtiging kijken, daar zit duidelijk te weinig olie in, de zooi giert bij het sturen.

Wordt vervolgd.
 #2138  door Bart Jansema
 
Mooi ding met leuk interieur en velgen.... ik heb deze velgen ook onder me e39
 #2140  door Jgpeggeman
 
inderdaad een mooi ding Theo! Volgens mij kun je voor dat geld een leuke wagen hebben!

Ik moet eerlijk zeggen dat als ik zou moeten kiezen, ik direct weer voor de v8 zou kiezen ipv de l6. Bij het doortrekken in toeren produceert de m50 natuurlijk een heerlijk geluid, maar voor het dagelijkse huis-tuin-en-keuken-gebruik vind ik de m60 veel smeuiger!

Het is dat dit een handbak is (en vrouwlief en ik zijn verslaafd geraakt aan de automaat), anders had ik ook graag deze auto willen hebben! Mede vanwegen het p*rno interieur wat er in zit!

Ik ben benieuwd naar de verdere bevindingen van deze wagen! keep us posted!
 #2141  door Koen
 
Goed bezig Theo 8-) Veel plezier ermee!
 #2143  door Theo
 
Theo schreef:
Vandaag de auto maar eens wassen en naar de stuurbekrachtiging kijken, daar zit duidelijk te weinig olie in, de zooi giert bij het sturen.
Litertje olie bijgevuld en hij stuurt weer als een nieuwe, zonder bijgeluiden. Er zat origineel niveauregeling op de auto, maar dat is afgedopt, dat enorme metalen reservoir zit er nog wel en die was bijna leeg. Ik ging er vanuit dat de olie wel ergens weer net zo hard uit zou lopen, maar dat is nog niet het geval, de vloer is nog droog na een halve dag.

Normaal gesproken zitten de knijpklemmen van de slangen te los en moet je die vervangen door echte slangeklemmen, maar dat zag er allemaal goed uit. Het lijkt alsof de olie via de deksel naar buiten is geperst, het reservoir was baggervet aan de bovenkant, deksel zat ook niet overdreven vast. Wellicht heb ik wat dat betreft mazzel nummer twee, maar dat gaan we beleven de komende tijd.

Nu nog even moed verzamelen voor de draagarmrubbers, de auto begint te trillen bij de 90 en is boven de 105 weer keurig stil, het gebruikelijke verhaal. Ik heb geloof ik nog nooit een E34 in huis gehad waar ik ze niet bij heb moeten vervangen, was te verwachten. Beetje rotklusje maar komt goed.

Overigens heb ik na een grondige wasbeurt goed zicht op alle krasjes en deukjes en zoals gezegd, hij is zeker niet in showroomstaat, bijna ieder paneel heeft wel een kras of een deuk, tot aan het dubbele schuifdak aan toe. Maar van een afstandje smoelt hij goed.

Maar dat pornointerieur... ik weet het niet hoor :?:

Bitte :mrgreen:
 #2146  door Theo
 
Nog even een verhaal over de manier waarop het rijdt, zo'n 3 liter V8 met hand bak:

Het grappige is dat ik op dit moment met mijn ouwe vertrouwde handgeschakelde 525i in de rondte rij en dus iedere keer overstap van de ene naar de andere auto. Van lijn-6 525i naar V8 530i en weer omgekeerd en ik kan je vertellen dat dat een erg leuk spelletje is.

De twee auto's hebben ècht hun eigen karakter, de 530i voelt vele malen luxer dan de wat gretiger en rumoerigere 525i, terwijl de M50 ook al zo stil loopt. Als je in de V8 rijdt en het gas in trapt, dan voel je dat hij sneller is, maar de beleving is toch andersom. Wellicht komt dat ook door de vergelijking tussen een touring en een sedan, de sedan 525i weegt 150 kilo minder en speelt dus eigenlijk vals. Maar neem van mij aan dat een 530i met V8 echt een klasse hoger op de ladder is dan een 525i met M50, het voelt gewoon meer 'wauw' aan.

Het allerleukste is wel dat het allebei verslavende auto's zijn, je zit iedere keer een reden te verzinnen om het blokkie om net effe langer te maken. En omdat ik zojuist ben overgestapt van een saaie Audi A4 naar twee E34's is het feest compleet. Ik ben weer onder de induk van de kwaliteit en funfactor van een ouwe E34, het zijn gewoon erg goed gebouwd auto's.
 #2150  door epmans
 
mooi Theo!

veel plezier ermee. enne dat interieur...tja... het beste in je nakie instappen want het is zo besmettelijk als wat.

wat het trillen betreft: check ook of er wel centreerringen op gemonteerd zijn. Ook geen platte bandjes of ongelijke bandenspanning door lange stil staan?

wat kan jij t toch altijd lekker smeuig in letters omzetten :P
 #2152  door Theo
 
Centreerringen aanwezig, dat was vraag één aan Willem toen ik de E39 velgen zag.

Maar ik heb genoeg E28 en E34 achtergrond om zonder twijfel de draagamrubbers aan te wijzen als schuldigen in dit verhaal, zonder twijfel.
 #2160  door Icebrain
 
Theo, kom wel een keertje langs voor een stukje sturen in de 530........................ :mrgreen: